סנטוריום

בארץ חיים היום כ-720 אלף איש המוגדרים כמוגבלים. הם מהווים 18% מהאוכלוסייה. 76% מהם סובלים מפגיעה באיברים הקשורים לניידות ותנועה. 10% מכלל המוגבלים מוגדרים כמוגבלים מאוד (393 איש). הם יכולים להיות אנשים הסובלים מבעיה פיזית בדרגת חומרה קשה, מבעיה שכלית, פיגור ועוד. יש כל מיני דרגות של לקות ופיגור ולפיכך נוצרו (בעיקר ע”י עמותות שונות) וועדות המתאימות מסגרות של דיור ותעסוקה, לסוג המגבלה, גיל, מצב משפחתי, רצון האדם ועוד.

המטרה המשותפת של כל המסגרות הללו כולל סנטוריום “נווה האירוס” הוא לשמש בית ותמיכה עבור האוכלוסייה הזו. מדובר על מסגרת בה תומכים באנשים ברמה הרגשית, מנסים לחזק אותם ולטעת בהם ביטחון לצד עצמאות. ומן הצד השני מעניקים להם מקום בו הם יכולים לחיות את חייהם בצורה הכי טובה, לבטא את הכישורים והכישרונות שלהם, לחיוך לצד דיירים אחרים ולהיות שמחים ומאושרים.

סנטוריום נס ציונה – כל אחד יכול להיות שמח בחלקו

הסנטוריום בנס ציונה מספק לדייריו תעסוקה, שהיא תנאי הכרחי להרגיש מקובל ושווה לכולם, וגם להשתכר כלכלית. העובדה שאנשים מוגבלים מוצאים את עצמם עושים דברים מועילים ומרוויחים כסף, תורמת לתחושת הביטחון העצמי שלהם, וגם לתפקוד החיובי שלהם באופן כללי. כאשר נותנים לאדם אפשרות לעבוד זה משנה את הדימוי העצמי שלו בעיני עצמו והוא לא מרגיש שונה ודחוי. הוא מרגיש מועיל ורצוי.

דבר נוסף שקורה בסנטוריום הוא פעילות אישית משקמת. אפשר להצטרף לחוגי יצירה שונים כמו: יצירת תכשיטים, פסיפס, ציור על משי, דרמה, תנועה, מוסיקה ועוד. אפשר גם לפתח את העושר וללכת לחדר כושר לעסוק בספורט ועד להשתתפות בקבוצת רייקי וחוג מחשב.

אנשים מוגבלים, הם לא אנשים שלא מסוגלים לעשות כלום אלא שהם מוגבלים מבחינות מסוימות. גם הם כמו כל בני האדם מתעניינים בכל מיני תחומים, יש להם כישורים והם רוצים לבטא אותם. הם רוצים ליהנות, לשמוח ולבלות הם רוצים להיות שמחים והצוות של סנטוריום בנס ציונה דואג לזה שיהיה מגוון גדול של חוגים ופעילויות מהם הם יכולים לבחור במה שמעניין אותם.

מהי אבחנה כפולה ולמה זה חשוב?

שיבוץ הדיירים בסנטוריום נעשה אחרי מבדקי התאמה ואבחון כאשר לצד המגורים במקום, הם גם מקבלים טיפול רפואי שוטף. כאשר מדובר בדיירים שיש לגביהם אבחנה כפולה (יש להם שתי הפרעות רגשיות) צריך לדייק במתן הטיפול, שיועיל לשתי ההפרעות. בדרך כלל האבחון נעשה בשיתוף המשפחה שתקבל דיווח על מצבו של הדייר. במסגרת השהייה בסנטוריום יקבל הדייר טיפול רגשי ותמיכה, שיחזקו אותו ויגרמו להפחתה בסימנים המטרידים. בנוסף ילווה אותו איש מקצוע וכן במידה ויש צורך, הוא יקבל טיפול תרופתי מתאים ותומך.

שהייה בסנטוריום מבטיחה ליקירכם בית חם ותומך, מערך טיפול רגשי ותמיכה פיזית במגבלות, תוך חיזוק יכולות וכישורים והענקת ערך עצמי והנאה.

קרא עוד: מוסדות לסובלים מפיגור שכלי קשה ועמוק

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות